Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådte i kraft i Norge 1. juli 2022 og har som formål å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester. Videre skal åpenhetsloven sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.  

De Lilla jobber aktivt med å ivare ta dette i vår organisasjon. Dette gjøres i nært samarbeid med våre leverandører, samarbeidspartnere, og andre interessenter. Dette er også skriftlig bekreftet i våre leverandør- og samarbeidsavtaler.

Loven skal også sikre allmenhetens tilgang til informasjon som gjelder disse forholdene og hvordan virksomheter håndterer dem. Loven innfører en plikt til å besvare henvendelser fra organisasjoner, forbrukere og andre om spesifikke risikoforhold. Det betyr at du kan sende oss spørsmål rundt disse temaene, og få et svar innen rimelig tid og senest innen 3 uker, 2 måneder hvis ytterligere informasjon må hentes inn. Dersom du ønsker informasjon om hvordan De Lilla håndterer åpenhetsloven, kan du sende e-post om forespørsel til post@delilla.no