Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Bygg bad som varer

Oppussing av bad kan være en kostbar investering, og det er det mange gode grunner til. Pris og kvalitet henger nemlig tett sammen, både når det gjelder produkter og håndverk. Derfor bør du tenke deg om to ganger før du lar deg friste av lavpristilbud og raske løsninger.

– Badet ditt blir ikke bedre enn fundamentet. Flisene du velger er først og fremt til pynt, mens det er arbeidet under som faktisk betyr noe. Spesielt vanntetting som er det viktigste på et bad. Da bør du ikke gå på kompromiss med kvaliteten, forteller Terje Strømbom Olsen.

Han er salgsdirektør i Ardex som er en av De Lillas leverandører av produkter til bad – de produktene du ofte ikke ser, som membraner, støpemasser og undergulvsbehandling. Det betyr ikke at de er uten betydning. Snarer tvert imot. For hva er vel et bad om det ikke er tett?

Terje Strømbom Olsen

Gode valg som varer

Når du investerer i et solid fundament, sikrer du deg et bad som varer i lang tid. Det kan koste deg litt mer her og nå, men det vil lønne seg i det lange løp. Velger du produkter og materialer av høy kvalitet, kan du unngå kostbare reparasjoner og problemer senere.

– Den enkleste sammenligningen er biler. Du kan velge og vrake helt opp til toppklassen, og du får ofte det du betaler for. Ardex er en av få leverandører i Norge som har teknisk godkjenning av membranene utført av Sintef i Norge, med tilhørende dokumentasjon på at alt er i henhold til norsk lov, og gjerne litt til, fortsetter Terje.

Men det er ikke bare produktene som betyr noe når du skal pusse opp badet. Utførelsen har vel så mye å si. Derfor er det avgjørende at håndverkeren har kompetansen som skal til for å tilpasse produkter og metode etter norske forhold. I den sammenhengen er samarbeidet mellom Ardex og De Lilla unikt.

– Oppussing av bad er et omfattende prosjekt. Du risikerer å måtte kalle inn håndverkere fra hele byggebransjen, alt fra rørlegger, flislegger, snekker, maler og elektriker. Derfor har vi et eget kurskonsept der vi hever kompetansen til håndverkerne som bruker produktene våre, slik at sluttresultatet blir så bra som mulig.

Foto: Anne Bråtveit

Vanntett leveranse

Om du planlegger å pusse opp badet, er ikke Terje i tvil om hva hans viktigste anbefaling er: Finn en seriøs aktør med gode anbefalinger som kan gjøre jobben for deg.

Ved å ansette profesjonelle håndverkere sikrer du deg at arbeidet blir utført i samsvar med gjeldende regler og forskrifter. Det er spesielt viktig når det gjelder vanntetting som krever spesialisert kunnskap.

– Den slags skal du ikke gjøre på egen hånd. Oppussing av bad er en stor investering som trenger dokumentasjon fra fagfolk. Det har blitt viktigere enn noen gang når, særlig når du skal selge boligen. Den beste dokumentasjonen vinner alltid. Hvis du ikke har en god partner som kan levere det, kan du sitte igjen med skjegget i postkassa, avslutter han.

Med andre ord kan valg av kvalitetsprodukter og håndverkere med orden i sysakene koste deg noen kroner ekstra, men i den store sammenhengen er det en liten pris å betale for holdbarheten og tryggheten som vil vare i årevis.

Foto: Anne Bråtveit

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Pusse opp bad? Ikke gjør dette

Les mer Pil til høyre

Oppussing av bad - reglene du må vite om

Les mer Pil til høyre

Hvor mye koster det å pusse opp bad? Faktorene som avgjør

Les mer Pil til høyre

Levetid på bad – hvor ofte må du pusse opp?

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Badet

Totalrenovering med badet i fokus

I en hektisk hverdag for en familie på fire blir badet både knutepunkt og flaskehals. Derfor ble nettopp badet tillagt stor oppmerksomhet da Kristine og resten av familien på Torshov i Oslo skulle totalrenovere leiligheten sin.

Les mer

En fargeeksplosjon på Skøyen

Mellom Frogner- og Skøyenparken finner du det særegne borrettslaget Casinetto. Her bor småbarnsfamilien på fire som fikk oppfylt ønsket om en fargerik og moderne leilighet.

Les mer

Pusse opp eller flytte

Kristian hadde bodd i leiligheten sin i over ti år, da han stod over et vanlig dilemma: Pusse opp eller flytte? Med hjelp av De Lilla fikk han et nytt hjem – i samme leilighet.

Les mer
Se flere referanser
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.