Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

God sommer 2024

Året 2024 har virkelig vi nordmenn fått smake på «dyrtid» for folk flest med høye strømpriser, vedvarende høye renter, økte matvarepriser og dyrere utenlandsreiser pga. svekket tillit til den norske kronen.

Sommerhilsen fra daglig leder

Året 2024 har virkelig vi nordmenn fått smake på «dyrtid» for folk flest med høye strømpriser, vedvarende høye renter, økte matvarepriser og dyrere utenlandsreiser pga. svekket tillit til den norske kronen. Nedgangen i nyboligmarkedet har fortsatt i 2024 fra et svakt nivå både i 2022 og 2023. Så langt har 2024 vært et kriseår for boligbyggingen og hele denne delen av bransjen. Vi må tilbake til bankkrisen på tidlig 1990-tall for å finne tilsvarende svake tall for nyboligmarkedet i Norge.

Rehabilitering

Markedet for rehabilitering av brukte boliger er heldigvis langt bedre, men er også «noe» svekket grunnet «dyrtid» for norske husholdninger. For det første vil økningen i rentekostnadene bety at husholdningene får mindre å rutte med, hvilket betyr at man vil bruke mindre penger på andre produkter og tjenester, herunder også oppussing i egen bolig. For det andre kan det høye rentenivået bety at flytteaktiviteten påvirkes negativt dersom husholdningene blir boende i dagens bolig i stedet for å flytte. Ettersom det er en klar sammenheng mellom flyttinger og oppussings-arbeider vil lavere flytteaktivitet påvirke aktiviteten negativt.

De Lilla er et speilbilde av denne trenden, og vi ser nedgang i oppdragsmengden 1. kvartal  ’24,  men ser nå mot sommeren at trenden er i ferd med å snu. Folk igangsetter igjen oppussingsarbeider, noe som nok skyldes at folk flest ser lysere på de økonomiske utsiktene fremover. Våre politikere har lovet oss bedre råd i år med bl.a  et godt lønnsoppgjør og utsikter til lavere rentenivå. Våre ordrebøker fylles nå raskt opp, og har du planer om oppussing i høst bør du ta kontakt med oss for å få reservert håndverkerkapasitet.

Utvikling og forbedring

I et marked med litt lavere aktivitet jobber vi kontinuerlig med å utvikle og forbedre oss for å levere gode oppussingsprosjekter til kundene våre. Den største utfordringen for oss er fortsatt å få tak i flere kvalifiserte håndverkere. Vi kan håndtere flere prosjekter, og med De Lilla ’s vekstambisjoner trenger vi nå flere utførende håndverkere. Vi vil utover høsten jobbe aktivt med å få tak i flere håndverkere, men vi vil ikke vike fra våre kvalitetskrav til nyansatte for å sikre kvaliteten på håndverksarbeidet.

Hele De Lilla stenger og tar en velfortjent ferie de 3 siste ukene i juli. Alle trenger å lade batteriene og gjøre seg klar til en høst med mange spennende prosjekter fra 1. august.

Ønsker alle en riktig god sommerferie!

Sommerhilsen fra

Christian Engebretsen

Daglig leder

Christian Engebretsen

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Dette må du tenke på om du skal male soverom

Les mer Pil til høyre

Dokumentér alt, alltid!

Les mer Pil til høyre

Bygg bad som varer

Les mer Pil til høyre

Enkelt og greit med iSEKK

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler