Ta vare på fugene

God rengjøring av baderommet er med på å bevare baderomsflisene og ikke minst flisenes svakeste punkt som er fugen.

Om du har valgt å bruke en epoxybasert fugemasse med antimuggegenskaper, behøver du ikke å tenke på impregnering. Hvis ikke, bør du impregnere i ettertid. Da slipper du den kjedelige jobben med å fjerne en muggen fug.  Gulvet bør ha hovedfokus, spesielt området rundt toalettskålen og i dusjsonen. Skitt og såperester vil trekke inn i gammel uimpregnert fug.

Om du ikke behandler fugene riktig, setter det seg mye i dem over tid.

Om du ikke behandler fugene riktig, setter det seg mye i dem over tid.

Fugen er alltid det svake punktet på en flisvegg eller et flisgulv, i forhold til fukt, skitt og møkk, barberskum og såperester. Gjør det til en rutine å skylle flisene etter en dusj. Det vil være et nyttig og forebyggende tiltak.

Det er mange måter å vaske flisene på – og forskjellige produkter å gjøre det med. Det finnes ulike ulike typer skurepader med ulik finhetsgrad.  En fin skurepad er så skånsom at du kan bruke den til å vaske fine flater som fliser, fuger og dusjvegger. I tillegg bør du benytte en baderomsspray som vil vil løse opp kalk og såperester, som er de største problemene ved rengjøring av bad.

Det er kalk som er største problemet for flisene. Kalken kommer fra vannet og vil variere litt fra sted til sted. Om du tar en titt på badet ditt, vil du se kalk og såperester som et hvitt belegg på overflatene i våtsoner som dusjhjørner, fliser og armatur. Om kalk og såperester blir liggende lenge, blir det vanskeligere å fjerne, spesielt om du bruker vanlig klut.

Bruk en skurepad også til kalken, den fjerner kalk og såperester raskt og enkelt. Vil du ha ekstra glans, kan du i tillegg benytte en mikrofiberklut.
I et badeværelse med gamle fliser, kan flisene bli så gode som nye med en skikkelig overhaling.

Kontakt oss

Kontaktskjema 2021

Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om vårt personvern.

Kontakt oss