Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Hvor mye koster det å pusse opp bad? Faktorene som avgjør

Planlegger du å pusse opp badet? Hvor mye det koster å pusse opp et bad kan variere veldig. Her guider vi deg gjennom noen faktorer som spiller inn på totalprisen for oppussingen.

Tilstanden på dagens bad, omfanget på oppussingsarbeidet, bruk av materialer, valg av produkter og innredning – mange faktorer spiller inn på hvor mye det koster å pusse opp badet.

Det mest avgjørende er imidlertid tilknyttet selve oppussingsarbeidet, som hvilke materialer som brukes og kvaliteten på utførelsen. Det vil ha stor påvirkning på levetiden på badet og hvilken garanti du får.

Det du ikke ser på badet er det viktigste

De største kostnadene ved oppussing av bad er tilknyttet det som ikke synes på badet – men det er også det viktigste. Det er det som gjør at badet ditt tåler vann, fuktighet og andre belastninger gjennom 20–30 års bruk.

Det hjelper lite med lekre fliser og ny servant, om våtromsmembran og rørsystem synger på siste verset. Derfor er det vel verdt å investere i godt håndverk og materialer av høy kvalitet, slik at du får et tett bad med lang levetid. Ved å bruke ufaglærte eller useriøse aktører risikerer du å få et bad som er mer utsatt for slitasje, og at forsikringen ikke dekker lekkasjer og fuktskader.

Videre vil dagens tilstand på badet ha mye å si for hvor mye forarbeid som kreves. Er det for eksempel et svært gammelt bad? I mange tilfeller må da bærekonstruksjonen forsterkes for å tåle vekten av nymotens fliser og andre materialer, fremfor de lettere gulvene med gulvbelegg som var vanligere før.

Mange bad har også lag på lag med flis eller andre materialer fra tidligere runder med oppussing. Da vil det være aktuelt å fjerne dette, slik at du får på plass nytt og tett fundament og kan starte med blanke ark.

Fliser og baderomsinnredning

Når det gjelder alle synlige ting på badet som fliser, servant, dusjdører, armatur og dusj kan dette også variere mye i pris. Har du forelsket deg i en luksuriøs regndusj eller et badekar med massasjedyser? Eller vil du heller ha en helt vanlig dusjløsning?

I disse tilfellene er det uansett atmosfæren – og ikke kvaliteten på badet – som er i hovedfokus. Det er ikke flisene som holder badet tett, det er det som er under.

Sett pris på god koordinering og prosjektledelse

Mange velger å koordinere mindre oppussingsprosjekter selv. Oppussing av bad er imidlertid et prosjekt som krever mange involverte fagfolk, så vel som en mengde ulike materialer og produkter. Dersom det oppstår forsinkelser, kan det fort resultere i en rekke av utsettelser og bomturfakturaer.

Det kan derfor være lurt å budsjettere for en prosjektleder som kan koordinere både håndverkere og bestillinger, og som kan dekke eventuelle uforutsette ekstra gebyrer i den sammenheng. Velger du en totalleverandør slipper du også å komme i klemme mellom flere leverandører og aktører – da har de totalansvaret dersom det skulle oppstå uenigheter.

Når du får et pristilbud bør du derfor sjekke om prosjektledelse er inkludert og hva prosjektleder er ansvarlig for. Står det ikke det, bør du be om den informasjonen.

Tenk totalpris: Sammenligning av pristilbud

Både når det kommer til pris og kvalitet på oppussingen, er valg av håndverkerfirma den mest utslagsgivende faktoren. Kanskje frister det å gå for noen av de billigere, men husk at du ofte får den kvaliteten du betaler for når det kommer til oppussing. Sørg for å lese gjennom kontrakt og pristilbud nøye, slik at du er sikker på at du faktisk sammenligner epler og epler.

Eksempler på spørsmål du bør stille deg er: Er prosjektledelse inkludert? Hva slags materialer bruker de? Spesialprodukter til våtrom? Type våtromsplater? Membranduk? Sluk med klemring?  Avtrekksløsning inkludert? Hvor lang garanti? Etc.

Ved å velge tilsynelatende billigere løsninger og tilbud kan du fort gjøre deg selv en bjørnetjeneste. Blant konsekvensene er fordyrende tillegg og ekstrautgifter i forbindelse med oppussingsarbeidet, skader på badet som ikke dekkes av forsikringen, og lavere boligverdi ved mangel på dokumentasjon.

Du bør derfor sammenligne og velge blant de mest realistiske pristilbudene, eller de som kan tilby deg fastpris for hele oppdraget. Da er du sikker på at du holder deg til budsjett.

Les mer om oppussing og valg av håndverkerfirma her.

Badets levetid og garanti – tenk langsiktig

Et annet viktig aspekt tilknyttet kostnader ved oppussing av bad, er god dokumentasjon på arbeidet. Det vil være svært nyttig dersom du skal gjøre etterarbeid på badet, og når du skal selge boligen din.

Ved salg av bolig er det strenge krav til tilstandsrapport på bad, og da er det essensielt å kunne vise til godt utført arbeid av fagfolk. Hvis ikke kan det senke attraktiviteten og verdien på boligen din.

Legg også merke til hvilken garanti oppussingsfirmaet kan tilby. Minste garanti på bad er 5 år, men det er ofte etter dette at fuktskader eller lignende oppstår, og da er du like langt. Et bad skal kunne holde i 25-30 år, og om du bruker et seriøst håndverkerfirma bør du da også kunne forvente en lengre garanti enn 5 år.

Kort oppsummert kan vi si at det billigste du gjør når du skal totalrenovere badet er å ikke tenke kortsiktig. Jo bedre materialer og håndverk – jo lengre levetid vil badet ha, og du har større sjanse for å få god garanti og dokumentasjon. Det vil lønne seg mye på lang sikt ved eventuelle skader, i tillegg til å øke verdien til boligen din den dagen du ønsker å selge.

Trenger du råd, eller ønsker du befaring eller et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Cathrine ønsket farger og kontraster på sitt nye bad

Gode omtaler og god kundebehandling gjorde at Cathrine fra Lommedalen valgte De Lilla da hun skulle pusse opp badet.

Les mer

To nye bad for en familie på Grønland

To nye bad i en leilighet på Grønland gir småbarnsfamilien fra Danmark og Lillehammer en enklere hverdag.

Les mer
Badet

Totalrenovering med badet i fokus

I en hektisk hverdag for en familie på fire blir badet både knutepunkt og flaskehals. Derfor ble nettopp badet tillagt stor oppmerksomhet da Kristine og resten av familien på Torshov i Oslo skulle totalrenovere leiligheten sin.

Les mer
Se flere referanser

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Levetid på bad – hvor ofte må du pusse opp?

Les mer Pil til høyre

10 ting å tenke på før oppussing av baderom

Les mer Pil til høyre

12 års tetthetsgaranti på bad

Les mer Pil til høyre

Hvor mye koster det å pusse opp bad? Faktorene som avgjør

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.