Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Kjøkkenekspertens viktigste tips

Lurer du på hvor du skal starte når du skal pusse opp kjøkken? Her får du kjøkkenekspertens beste råd, fra måling og inspirasjon til hvilke fallgruver du bør unngå.

Det er lett å gå seg vill i jungelen av muligheter når du skal pusse opp kjøkken, og noen ganger trengs en dytt i riktig retning. Det vet Mehran Marandi alt om. Han er selger hos Kvik Kjøkken på Slependen, og brenner for å møte kundenes behov. Med ti års erfaring i bransjen og utallige tegnede kjøkken under beltet, har han god kontroll på fallgruvene du kan møte på når du skal planlegge oppussing. Ifølge Mehran starter en vellykket prosess med å ta gode, eksakte mål.

Mehran Marandi hjelper deg hos Kvik Kjøkken Slependen

– Mål det som måles kan. Bredden, lengden og høyden på kjøkkenet er viktig, men også hvor ventilasjon og avløp er. Det skaper nemlig noen begrensninger. Har du med dette til Kvik Slependen, kan vi raskt og enkelt hjelpe deg videre, enten det er snakk om å tegne kjøkkenet eller velge materialer.

Vær din egen inspirasjonskilde

Noe Mehran er opptatt av, er at du henter inspirasjon fra riktig sted – og at inspirasjonskilden finnes nærmere enn du kanskje tror.

– Kundene kommer ofte med inspirasjonsbilder fra amerikanske kjøkken som de har funnet på nettet. De ser veldig bra ut, men er ofte upraktiske og de er ikke tilpasset norske løsninger. Den berømte kjøkkenkverna som mange amerikanere sverger til, er et eksempel på det. Her i Norge er det straffbart å installere den, forteller han

Kjøkkenet skal fungere for behovet til de som bor i boligen

I tillegg kan du lett blir litt lurt av de glanspolerte bildene som mangler skuffer, skap og praktisk lagringsplass. Det gjør kjøkkenet vanskelig å bruke i hverdagen. Derfor har Mehran klar oppfordring om hvor du bør hente inspirasjon.

– Gå innom en kjøkkenbutikk! Bilder og kataloger er bra, men det er noe helt annet å oppleve kjøkkenet fysisk. Da ser du raskt hvordan lyset treffer flatene, hvilken matthet frontene har og hvilke kombinasjoner som både ser bra ut og fungerer godt.

Sett dine behov først

Mehran er like opptatt av at kjøkkenet skal se bra ut som kundene sine, men understreker at kjøkkenet skal tilfredsstille behovene dine.

– Det er ikke alltid så lett å kjenne egne behov, i hvert fall ikke første gang du pusser opp. Spør deg selv hva du trenger i det daglige. Det er stor forskjell på kjøkken som skal fungere for en småbarnsfamilie eller i en seniorbolig.

Tenk på hvilken funksjon kjøkkenet skal ha. Skal du ha stue og kjøkken i ett? Bør du rive en vegg eller bygge en kjøkkenøy? Med hjelp fra De Lilla og Kvik Kjøkken Slependen kan du avdekke hvilke behov du faktisk har i det daglige.

– Vår viktigste oppgave er å hjelpe kunden med å designe et kjøkken som fungerer for akkurat dem. Vi hjelper med alt fra stil og budsjett, til smarte løsninger og materialvalg, forteller Mehran.

Viktig å designe et kjøkken som fungerer for akkurat deg

Enkelt å velge miljøvennlig

Kvik gjør det enkelt for deg å ta miljøvennlige valg. Bærekraftige materialer har blitt den nye standarden i bransjen, og Kvik leverer blant annet dører laget på panteflasker og folie som gjør at kjøkkenet holder i mange år.

– Vi leverer design som ikke blir utdatert om noen år. I tillegg er det fleksible standardstørrelser på kjøkken vi leverer. Det betyr at du kan komme tilbake om 20 år og kun kjøpe nye fronter uten å måtte bytte ut hele kjøkkenet. Da slipper vi mye unødvendig kasting av fullt fungerende skap, sier Mehran.

Kvik er allerede blant de beste i klassen når det kommer til klimagassutslipp, men fortsetter å jobbe aktivt med problematikken.

–  Bærekraftige løsninger trenger ikke gå på bekostning av verken kvalitet eller design, avslutter han.

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Pusse opp eller flytte

Kristian hadde bodd i leiligheten sin i over ti år, da han stod over et vanlig dilemma: Pusse opp eller flytte? Med hjelp av De Lilla fikk han et nytt hjem – i samme leilighet.

Les mer

Walk-in-closet og smart hjemmekontor

Boligeieres behov endrer seg i takt med tiden. Da må også boligen endres. Walk-in-closet og hjemmekontor er nye ønsker som relativt enkelt kan bygges inn i gamle leiligheter.

Les mer
Badet

Totalrenovering med badet i fokus

I en hektisk hverdag for en familie på fire blir badet både knutepunkt og flaskehals. Derfor ble nettopp badet tillagt stor oppmerksomhet da Kristine og resten av familien på Torshov i Oslo skulle totalrenovere leiligheten sin.

Les mer
Se flere referanser

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Pusse opp kjøkken? viktige punkter å tenke på

Les mer Pil til høyre

Flytte kjøkken til stue? Dette bør du tenke på før du starter

Les mer Pil til høyre

Pusse opp hus eller leilighet? Dette bør du vite om

Les mer Pil til høyre

Hvor mye koster det å pusse opp kjøkkenet?

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.