Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Pusse opp bad? Ikke gjør dette

Med over 15 års erfaring med oppussing av bad vet Victoria Olsen en ting eller to om hva du bør gjøre ­og hva du bør unngå i renoveringen av badet.

– Alle kunder har forskjellige behov for oppussing av badene sine, men det finnes noen fellesnevnere, forteller Victoria, baderomsselger hos Oslo VVS Senter. Her har hun hjulpet kunder med å finne løsninger til riktig budsjett i 14 år. Mye har forandret seg på den tiden

Victoria Olsen, Oslo VVS Senter

Slik finner du riktig stil på badet

Vi skal ikke så langt tilbake i tid før bad skulle være sterile, hvite og stålfarget. Der har nordmenns vaner endret seg betraktelig de siste årene. Nå ønsker vi at badet skal reflektere resten av boligen og være et rom som man ønsker å oppholde seg i. Ifølge Victoria er den største suksessfaktoren for at du liker badet ditt om 10-15 år, at du har vært tro til din stil og dine behov.

– Hvis du alltid har likt eik og ønsker det, foreslår jeg at du går for det. Selv har jeg elsket rosa i 30 år, og jeg regner med at jeg vil gjøre det resten av livet. Den største fallgruven når du pusser opp badet, er å kun følge megatrender. Tar du avgjørelser basert på bare dem er det større sjanse for at du går lei. Vi ser ofte at det som er «supertrendy» fortere blir harry.

Hun tror at trenden med svarte detaljer begynner å avta. I stedet ønsker stadig flere mer farger, fra tradisjonelle krom til sjokkoransje detaljer. I tillegg ser hun mer til spesialtilpassede løsninger som svarer på kundens eget ønske. Slik tror hun også at badet får lengre levetid i den enkeltes hjem.

Vi ønsker at oppussing av badet skal reflektere resten av boligen. Foto: Anne Bråtveit

Husk på dette før du pusser opp badet

Victoria er ikke i tvil om hvilken tabbe flest gjør på badet: Mangel på ordentlige mål og kommunikasjon med de utførende. Når det kommer til det meste innen baderom, er presisjon viktig. Det er kjedelig å kjøpe feil produkter fordi målet ikke er korrekt. Har du en prosjektleder på renoveringen din kan det være lurt å ta en prat med den før du går i butikk. Da kan du få gode råd og profesjonelle mål slik at det blir riktig første gangen.

Prosjektleder kan sikre profesjonelle mål slik at det blir riktig første gangen når du pusser opp badet

Inspirasjon, budsjett og garanti

Hva koster egentlig et nytt bad? Her finnes det nesten ikke noe tak, men Victoria har forslagene klare på hvor du bør legge inn støtet.

– Produktene du velger skal ha flere funksjoner: De skal være estetiske, funksjonelle og må opprettholde hygienekravene vi har. Er det én ting jeg selv ville ha investert i er det innebygd armatur. Funksjonelt er det bedre, samtidig som det gjør badet mer tidløst og diskré.

Det du kan spare penger på, er hyller, skap og andre møbler. Kvaliteten på baderomsmøbler har blitt veldig bra, men pass på at du kjøper produkter som er beregnet for våtrom. Hvis ikke dekker ikke garantien det om møblet går i stykker. Generelt anbefaler Victoria å gå for kvalitet i førsteomgang. – Hvis ikke kan du ende opp med å betale dobbelt, både for selve produktet som blir ødelagt og for håndverkeren som installerer det. I lengden blir det nok billigere å investere i kvalitet med en gang.

Inspirasjonen kan du gjerne hente på Instagram, men da anbefaler hun å se til skandinaviske bad. – Vi har mye strengere regler og krav i Norden enn nesten noen andre land i verden. Vær forsiktig med å forelske deg i løsninger som kan bli vanskelige å utføre. Snakk heller med kyndige fagfolk som kan hjelpe deg med å finne en norsk tilnærming til drømmebadet ditt.

Anbefaler å se til skandinaviske bad for inspirasjon når du skal pusse opp badet. Foto: Luma Foto

Finn ut hvordan du bruker badet

Størrelsen på badet og budsjettet ditt er det som setter begrensningene for løsninger du kan velge. Likevel finnes det utallige muligheter. – Nå for tiden ser vi mange spennende løsninger hvor kundene åpner opp mellom masterbad og soverommet. Da blir rommet åpent og gir en deilig hotellfølelse.

Er dere flere i husholdningen, og du har plassen til det, kan to vasker være løsningen på mange hverdagskriser. Eller kanskje du heller vil prioritere å få vaskerommet inn på badet? På Oslo VVS Senter hører de ofte at oppbevaring er det viktigste, men her mener Victoria at mange kan revurdere hvor mye som faktisk skal oppbevare på badet.

– Folk oppbevarer alt mulig på badet, fra undertøy og laken til vaskeutstyr og støvsuger. Du kan frigjøre mye plass ved å tenke alternativt på hvor du kan ha tingene dine. Da kan du plutselig få plass til større badekar eller rett og slett litt mer luft rundt deg.

Badekar, dobbelt vask, mer luft. Flere løsninger å vurdere når du skal pusse opp badet. Foto: Luma Foto

Bærekraftige bad på alle måter

Mange kunder har blitt mer bevisste på bærekraftige materialer når de pusser opp. På Oslo VVS Senter jobber de aktivt med leverandørene sine for best mulige løsninger. En av de største utfordringene de ser er mylderet av underleverandører der ute.

– Selv om selskapet sitter i Tyskland og er merket med tysk produksjon, kan råvarene være importert fra andre verdensdeler. Vi prøver å være bevisste på hvem vi samarbeider med. Målet er å kun bruke europeiske produsenter i alle ledd. Da er forutsetningen der for at produktene som leveres er av forventet kvalitet, og ikke minst at de etterfølger europeisk standard både innen klimaavtrykk og arbeidsforhold. Det tror jeg vi alle tjener på til slutt.

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Oppussing av bad - reglene du må vite om

Les mer Pil til høyre

Hvor mye koster det å pusse opp bad? Faktorene som avgjør

Les mer Pil til høyre

Levetid på bad – hvor ofte må du pusse opp?

Les mer Pil til høyre

10 ting å tenke på før oppussing av baderom

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Badet

Totalrenovering med badet i fokus

I en hektisk hverdag for en familie på fire blir badet både knutepunkt og flaskehals. Derfor ble nettopp badet tillagt stor oppmerksomhet da Kristine og resten av familien på Torshov i Oslo skulle totalrenovere leiligheten sin.

Les mer

En fargeeksplosjon på Skøyen

Mellom Frogner- og Skøyenparken finner du det særegne borrettslaget Casinetto. Her bor småbarnsfamilien på fire som fikk oppfylt ønsket om en fargerik og moderne leilighet.

Les mer

Cathrine ønsket farger og kontraster på sitt nye bad

Gode omtaler og god kundebehandling gjorde at Cathrine fra Lommedalen valgte De Lilla da hun skulle pusse opp badet.

Les mer
Se flere referanser
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.