Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Skal du male stue? Da bør du tenke på dette

Å male stuen er en enkel måte å skape forandring hjemme. Det er likevel noen ting som bør være på plass for å sikre god kvalitet og et sluttresultat som svarer til behovene dine. Her er ekspertens beste tips til deg som skal gi stuen et løft.

Svein Kåre Paulsen

Svein Paulsen er prosjektansvarlig og maleekspert i De Lilla, og er full av gode råd og ideer til deg som skal male stue. Med lang erfaring i bransjen, og en rekke maleoppdrag på merittlisten, vet han hvilke fallgruver du bør unngå.

Uansett om prosjektet ditt er stort eller lite, ambisiøst eller enkelt, er Sveins råd det samme. Ta utgangspunkt i deg selv: Økonomien din, tiden du har til rådighet, livet du lever og personen du er – alt har noe å si for hvordan du bør gå fram.

Svein Paulsen prosjektansvarlig og maleekspert

– Én ting er budsjettet ditt. Den generelle livssituasjonen din er en annen. Har du hund eller små barn? Hvor lenge skal du bo i boligen? Hvordan bruker du stuen i det daglige? Dette er spørsmål vi stiller når vi gir anbefalinger til kundene våre, forteller han.

God rådgivning handler om å bli kjent med kundene og behovene deres, slik at de kan velge produkter og tjenester deretter.

– Vi driver ikke bare med oppussing. Vi driver også med kommunikasjon. Ved å snakke med kundene og bli kjent med dem, kan vi også lese behovene deres. Er det snakk om en barnefamilie, anbefaler vi for eksempel å styre unna matt maling som lettere får riper og fettflekker som er vanskelige å fjerne, sier Svein.

Fargesprakende hjem og utradisjonelle kombinasjoner har vært på fremmarsj de siste årene

Sett farge på tilværelsen

Fargesprakende hjem og utradisjonelle kombinasjoner har vært på fremmarsj de siste årene, og stadig flere velger å gå litt utenfor boksen med fargevalgene sine. Samtidig er det viktig å være klar over at farger påvirker humøret og sinnsstemningen vår. Mens fargene på et soverom bør være fredfulle og avmålt, har du friere tøyler når du skal male stuen.

– Det har vært en stor utvikling i nordmenns fargebruk. For noen år siden ville mange ha hvite vegger hjemme. Det har snudd. Nå er det farger som gjelder, og det er de varme og lune fargene som dominerer. Det er også flere som velger å tapetsere eller male taket i en farge, forteller Svein.

Regelboka er kastet på sjøen, trendene er mange og mulighetene er enda flere. Det viktigste er at du finner en farge som passer deg. Ironisk nok kan stor frihet gjøre valget enda vanskeligere å ta. Heldigvis er det hjelp å få om du står fast.

– Vi anbefaler å snakke med en fargekonsulent hvis du er usikker på hvilke farger du skal velge. Samtlige av våre kunder som har brukt en fargekonsulent er veldig fornøyde. Ekspertene foreslår ofte farger som kunden ikke ville ha tenkt på selv, men som de trives godt med.

 

Bli inspirert av fargeentusiasten Barbara.

Flere velger tapet

Gå grundig til verks

Når fargevalget er tatt, er det på tide å legge en plan for den største og aller viktigste jobben: grunnarbeidet. Det er her hemmeligheten bak et godt resultat ligger, og et grundig forarbeid vil i det lange løp spare deg for både tid og penger. Særlig når det kommer til stuen, som er et rom du oppholder deg mye i. Der vil et slett grunnarbeid skinne gjennom.

– Grunnarbeidet er krevende, og det er her den største forskjellen mellom fagfolk og privatpersoner kommer til syne. Det er ikke så rart, siden det handler om å avrette og helsparkle vegger,  legge armeringsduk og fjerne ujevnheter. Det krever kunnskap og erfaring, sier Svein.

 

Aller viktigste jobben er grunnarbeidet.

Nok en gang bør du ta utgangspunkt i deg selv, og Sveins tips er å gjøre noen nødvendige avveininger før du setter i gang med å male stuen. Er du av den handy typen som kaster deg inn i utfordringer? Har du egenskapene som trengs? Vil tiden du har satt av strekke til?

– Det er viktig at du kjenner dine egne evner og begrensninger. Av og til tar kunder kontakt med oss etter å ha startet på egen hånd, fordi de har innsett at de trenger hjelp. Da har de allerede brukt tid og penger på oppussingen. Et krevende prosjekt kan også bidra til litt knuffing mellom samboere. Vi har reddet mange forhold fordi vi har tatt over oppussingen for dem, avslutter han spøkefullt.

 

Les hvordan du bør male vegger, steg for steg.

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Valg av farger

Les mer Pil til høyre

Hvordan male vegg inne? Gode tips for et flott resultat

Les mer Pil til høyre

Slik maler du taket – steg for steg

Les mer Pil til høyre

Fra lister til listefrie vegger og tak

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

En fargeeksplosjon på Skøyen

Mellom Frogner- og Skøyenparken finner du det særegne borrettslaget Casinetto. Her bor småbarnsfamilien på fire som fikk oppfylt ønsket om en fargerik og moderne leilighet.

Les mer

Endelig fikk Gladkokken drømmekjøkkenet

Med hjelp fra De Lilla har Gladkokken fått et kjøkken spesialtilpasset hverdagen til en av landets største matbloggere.

Les mer

Cathrine ønsket farger og kontraster på sitt nye bad

Gode omtaler og god kundebehandling gjorde at Cathrine fra Lommedalen valgte De Lilla da hun skulle pusse opp badet.

Les mer
Se flere referanser
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.