Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Velg riktige fliser når du skal pusse opp bad

Oppussing av badet er et omfattende prosjekt der baderomsflisene er selve krona på verket. Flisene du velger har mye å si for holdbarheten, hvordan baderommet oppleves og hvor mye vedlikehold du kan forvente deg etter at badet står klart.

– Å flislegge et bad er ikke det samme som å male en vegg, der du enkelt kan ombestemme deg om du ikke er fornøyd. Derfor bør du være sikker i valget ditt, sier Patrik Björklund, som er avdelingsleder i Norfloor Oslo

Lett for Patrik å si, han som jobber med fliser hver eneste dag. Saken kan være en ganske annen for deg som skal pusse opp badet for første gang, eller som gjorde det sist for 20 år siden. Heldigvis står ekspertene hos Norfloor klare til å hjelpe kundene til De Lilla med valgene som skal tas.

– Å komme til en faghandel er en god start. Folkene som jobber i våre butikker er kunnskapsrike og vant til å veilede kundene gjennom prosessen med å velge fliser til badet. Det er derfor vi er der, og vi vet hva vi snakker om. Det gir kundene en ekstra trygghet, forteller Patrik.

 

Patrik Björklund, Norfloor

Valgets kvaler

Selv med faglig støtte må du ta flere viktige avgjørelser når du skal pusse opp badet. Trender kommer og går, både når det gjelder form og farge. Da er Patriks tips klart: tenk langsiktig.

– Jeg anbefaler litt større fliser, selv til små bad. Hvis du velger store fliser både på gulvet og veggene, kjennes badet ofte større, renere og luftigere ut enn hvis du velger små fliser. Det gjør også rengjøringsjobben enklere fordi det blir mindre fuger.

Men det er ikke bare størrelsen det kommer an på. Fargen du velger har også mye å si for hvordan du trives i rommet, både nå og om noen år. Nordmenn har blitt mer vågale i fargevalgene hjemme, men på badet er vi fortatt litt tilbakeholdne. Ifølge Patrik kan det være klokt.

Store fliser både på gulvet og veggene. Bilde: Norfloor

– I Skandinavia beveger vi oss ofte innenfor gråskalaen. Siden badet skal holde i mange år, tror jeg det er lurt å velge noe nøytralt slik at du ikke går lei. Velger du rosa bad, har du rosa bad i lang tid. At du går for noe «safe» betyr ikke at badet ditt blir kjedelig. Kjøp heller inn fargerike detaljer som du enkelt kan bytte ut, anbefaler han.

Rosa bad eller ei. For å sikre at kundenes ønsker og inspirasjon blir til virkelighet, hjelper Norfloor til med å 3D-visualisere baderommet.

– 3D-visualiseringen vår er gull verdt. Det blir nesten som å gå inn på det ferdige badet og ta et bilde. Så bra ser det ut. Det gjør det enklere for folk å få et helhetlig inntrykk av valgene de har tatt.

Skandinavia beveger vi oss ofte innenfor gråskalaen. Bilde Norfloor

Pris og kvalitet henger sammen

Prisen på flisene spiller også en rolle, både for budsjettet og kvaliteten. Det kan være en vanskelig balansegang, men det er sjelden at flisene velter lasset. Derfor bør du heller ikke velge det aller billigste alternativet for å spare noen kroner.

– Det er stor prisforskjell på baderomsfliser. Det handler ofte om design, men også om kvalitet. Det er ikke uten grunn at noen fliser er mye billigere enn andre. Legg litt penger inn i kvalitetsfliser. Ser du på badets totale levetid, blir det ikke så mye, sier Patrik.

Siden bad blir både våte og fuktige, er det viktig at flisene tåler det over tid. Derfor anbefaler Patrik å ta noen forholdsregler, lytte til råd fra fagfolk og sette kvalitet over pris.

– Alle våre gulvfliser er porcellanato-fliser. De er utrolig slitesterke og har et vannoppsug på 0,5 prosent fordi de brennes ved veldig høy temperatur. Med så sterke fliser kan du til og med bruke dem utendørs, sier han.

Videre forteller Patrik at det er arbeidet som ligger bak produksjonen av flisene som er utslagsgivende.

– Dyrere fliser har tettere print på overflaten. Det gjør flisene mer naturtro om du vil at de skal se ut som naturstein eller treverk. I tillegg vil rektifiserte og kalibrerte fliser koste litt mer. Det betyr at flisene har slipte kanter og er eksakt like store. Disse prosessene kan være kostbare, men absolutt verdt det om du ønsker et perfekt sluttresultat.

Legg litt penger inn i kvalitetsfliser. Bilde: Norfloor

Vanntett løsning

Samarbeidet mellom Norfloor og De Lilla kommer kundene til gode. Gjennom flere år har de geleidet folk som pusser opp badet fra start til slutt. Med tillit og solid fagkunnskap i bunnen, kan de to virksomhetene trygt anbefale hverandre til kundene sine.

– Det er en vanntett løsning der vi spiller hverandre gode. De Lilla er trygge når de sender en kunde til oss, og vi er trygge når vi sender en kunde til De Lilla. Det gjør flyten i prosjektet lettere. Og jo lengre du samarbeider med noen, desto bedre blir det, sier Patrik.

– I tillegg handler det mye om dokumentasjon. Skal du pusse opp baderommet bør du overlate jobben til seriøse fagfolk. Det å bytte fliser over kjøkkenbenken kan man prøve seg på selv, men jeg ville ikke gjort det på badet, avslutter han.

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Pusse opp bad? Ikke gjør dette

Les mer Pil til høyre

Oppussing av bad - reglene du må vite om

Les mer Pil til høyre

Hvor mye koster det å pusse opp bad? Faktorene som avgjør

Les mer Pil til høyre

Levetid på bad – hvor ofte må du pusse opp?

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Badet

Totalrenovering med badet i fokus

I en hektisk hverdag for en familie på fire blir badet både knutepunkt og flaskehals. Derfor ble nettopp badet tillagt stor oppmerksomhet da Kristine og resten av familien på Torshov i Oslo skulle totalrenovere leiligheten sin.

Les mer

En fargeeksplosjon på Skøyen

Mellom Frogner- og Skøyenparken finner du det særegne borrettslaget Casinetto. Her bor småbarnsfamilien på fire som fikk oppfylt ønsket om en fargerik og moderne leilighet.

Les mer

Pusse opp eller flytte

Kristian hadde bodd i leiligheten sin i over ti år, da han stod over et vanlig dilemma: Pusse opp eller flytte? Med hjelp av De Lilla fikk han et nytt hjem – i samme leilighet.

Les mer
Se flere referanser
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.