Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Moderne leilighet med historiske fliser

Etter flere år i utlandet valgte Gry å totalrenovere leiligheten da hun og mannen flyttet hjem. De Lilla gjorde jobben.

– Vi flyttet inn i oktober 2000 og bodde der frem til 2013. Deretter leide vi den ut mens vi bodde i utlandet fram til sommeren 2018. Vi trives i sentrum og synes St. Hanshaugen er et flott område for barna å vokse opp i. Mannen min er vokst opp på Adamstuen, så vi har lang fartstid i nabolaget.

Leiligheten er klassisk med to stuer. Den ene fungerer som arbeidsrom hvor man også kan trekke seg tilbake i lesestolen med en god bok.

– Det er fantastisk å kunne bo så sentral, gå til alt mulig og klare seg uten bil samtidig som vi har Oslos vakreste park rett ved. Gode naboer og veldig bra skoler teller også som pluss. Vi valgte akkurat denne leiligheten fordi den ligger høyt med utsikt mot Ekebergåsen og fjorden i det fjerne.

Soverommet domineres av store, praktiske garderobeskap som går helt opp taket.

Det var søsteren til Gry som tipset henne om De Lilla, men uten å ha sett annet enn bilene.

– Søsteren min hadde sett bilene der hun bor på Smestad. Jeg sjekket referansene på nettet og blant venner og bekjente og bestemte meg for å prøve dem. Jeg fikk tidlig tillit til innsalgssjef Svein og likte at De Lilla tok ansvaret for hele prosjektet fra A til Å. Dette var spesielt viktig for oss etter som vi fremdeles bodde i utlandet da vi satte i gang oppussingen.

Gulvet blir lagt i stua.

Gry overlot det meste til De Lilla da det gjaldt planlegging og løsninger. Hun valgte farger, parkett, ulikt utstyr og fliser selv. Resten tok Ellen (prosjektlederen, red.anm.) og håndverkerne seg av. De Lilla tok også ansvaret for all oppfølging av vindusutskiftig, peismontering, balkongglass, eletriker, tegning av det nye badet, etc.

– Kjempedeilig.

Etter at arbeidet er ferdig, trekker hun fram det solide håndverket og den tette oppfølgingen av prosjektlederen.

– Ellen fulgte med og passet på alle prosesser. Flisene tok tid å legge, men arbeidet er pent utført og flisleggeren var nok mer perfeksjonist enn meg, men i dag er jeg glad for at han tok den tiden som måtte til.

Flisene var et tidkrevende element i oppussingen. De er laget etter gamle tegninger fra da gården var satt opp og matcher de originale i oppgangen fra 1898.

Nettopp flisene vitner om Grys sans for detaljer.

– Jeg synes det var viktig å holde på den opprinnelige stilen i leiligheten som er fra 1898. Derfor valgte jeg historiske fliser på badene og i gangen. De er laget etter gamle tegninger fra den tiden. Jeg valgte også håndtak til alle dørene i original stil. Dørene ble enten beholdt eller valgt for å passe med de originale. Det samme gjelder alt listverk rundt vinduer, gulv og dører. Her valgte vi lister som knapt kan skilles fra de originale, De Lilla hjalp oss med dette.

Gulvet ble valgt for å matche den originale stilen og likner på det opprinnelige gulvet i leiligheten.

Gulvet ble også valgt for å ligne så mye som mulig på det opprinnelige gulvet. Gry fortalte Ellen og håndverkerne hva hun ønsket og så kom de opp med alternativer hun valgte fra. Hun fremhever dette samarbeidet som «Utrolig behagelig og effektivt».

Selv det moderne badet har gulvfliser laget etter originale tegninger fra slutten av 1800-tallet.

Prosjektet var stort og ble dessverre litt forsinket. Gry sier De Lilla håndterte det bra, men det skapte litt problemer for paret ,som kom fra utlandet med stort flyttelass.

–Vi fikk beskjed i god tid om en måneds forsinkelse. Mot slutten ble det likevel litt krevende ettersom flyttelasset vårt kom før alt ble klart. Da var det litt kaos i noen uker. Det viktigste for oss, til syvende og sist, var kvaliteten på arbeidet. Det er det som betyr noe i lengden.

I entreen blir man møtt av de spesiallagede flisene, det rustikke gulvet og dører og dørhåndtak i original stil.

Gry og mannen er veldig fornøyd med leiligheten de har fått.

– Jeg ville ha en moderne leilighet uten å gå på akkord med den opprinnelige stilen fra 1898, og det fikk jeg.

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Walk-in-closet og smart hjemmekontor

Boligeieres behov endrer seg i takt med tiden. Da må også boligen endres. Walk-in-closet og hjemmekontor er nye ønsker som relativt enkelt kan bygges inn i gamle leiligheter.

Les mer

Helt ny leilighet uten å flytte

På Sagene i Oslo har Tor Arne Dahl bodd siden 1992. Han er instituttleder på OsloMet – storbyuniversitetet og er en ekte urbanist uten bil eller hage. Tor Arne trivdes så godt i sin gamle leilighet at han nektet å flytte.

Les mer

Fabelaktig evne til å se prosjektet

«Allerede ved befaringen utmerket De Lilla seg med en grundighet langt over konkurrenten, og en fabelaktig evne til å se prosjektet fra min side, slik at jeg som kunde kunne få et realistisk bilde av prosjektets omfang, dets muligheter og mulige fallgruver»

Les mer
Se flere referanser

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Pusse opp hus eller leilighet? Dette bør du vite om

Les mer Pil til høyre

Gode grunner til å velge De Lilla

Les mer Pil til høyre

Tenk langsiktig og velg trygghet

Les mer Pil til høyre

Velg riktige fliser for deg

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.