Moderne leilighet med historiske fliser

Etter flere år i utlandet valgte Gry å totalrenovere leiligheten da hun og mannen flyttet hjem. De Lilla gjorde jobben.

– Vi flyttet inn i oktober 2000 og bodde der frem til 2013. Deretter leide vi den ut mens vi bodde i utlandet fram til sommeren 2018. Vi trives i sentrum og synes St. Hanshaugen er et flott område for barna å vokse opp i. Mannen min er vokst opp på Adamstuen, så vi har lang fartstid i nabolaget.

Stuer

Leiligheten er klassisk med to stuer. Den ene fungerer som arbeidsrom hvor man også kan trekke seg tilbake i lesestolen med en god bok.

– Det er fantastisk å kunne bo så sentral, gå til alt mulig og klare seg uten bil samtidig som vi har Oslos vakreste park rett ved. Gode naboer og veldig bra skoler teller også som pluss. Vi valgte akkurat denne leiligheten fordi den ligger høyt med utsikt mot Ekebergåsen og fjorden i det fjerne.

Soverommet

Soverommet domineres av store, praktiske garderobeskap som går helt opp taket.

Det var søsteren til Gry som tipset henne om De Lilla, men uten å ha sett annet enn bilene.

– Søsteren min hadde sett bilene der hun bor på Smestad. Jeg sjekket referansene på nettet og blant venner og bekjente og bestemte meg for å prøve dem. Jeg fikk tidlig tillit til innsalgssjef Svein og likte at De Lilla tok ansvaret for hele prosjektet fra A til Å. Dette var spesielt viktig for oss etter som vi fremdeles bodde i utlandet da vi satte i gang oppussingen.

Gulvlegging

Gulvet blir lagt i stua.

Gry overlot det meste til De Lilla da det gjaldt planlegging og løsninger. Hun valgte farger, parkett, ulikt utstyr og fliser selv. Resten tok Ellen (prosjektlederen, red.anm.) og håndverkerne seg av. De Lilla tok også ansvaret for all oppfølging av vindusutskiftig, peismontering, balkongglass, eletriker, tegning av det nye badet, etc.

– Kjempedeilig.

Etter at arbeidet er ferdig, trekker hun fram det solide håndverket og den tette oppfølgingen av prosjektlederen.

– Ellen fulgte med og passet på alle prosesser. Flisene tok tid å legge, men arbeidet er pent utført og flisleggeren var nok mer perfeksjonist enn meg, men i dag er jeg glad for at han tok den tiden som måtte til.

Om du ikke behandler fugene riktig, setter det seg mye i dem over tid.

Flisene var et tidkrevende element i oppussingen. De er laget etter gamle tegninger fra da gården var satt opp og matcher de originale i oppgangen fra 1898.

Nettopp flisene vitner om Grys sans for detaljer.

– Jeg synes det var viktig å holde på den opprinnelige stilen i leiligheten som er fra 1898. Derfor valgte jeg historiske fliser på badene og i gangen. De er laget etter gamle tegninger fra den tiden. Jeg valgte også håndtak til alle dørene i original stil. Dørene ble enten beholdt eller valgt for å passe med de originale. Det samme gjelder alt listverk rundt vinduer, gulv og dører. Her valgte vi lister som knapt kan skilles fra de originale, De Lilla hjalp oss med dette.

Gulvet

Gulvet ble valgt for å matche den originale stilen og likner på det opprinnelige gulvet i leiligheten.

Gulvet ble også valgt for å ligne så mye som mulig på det opprinnelige gulvet. Gry fortalte Ellen og håndverkerne hva hun ønsket og så kom de opp med alternativer hun valgte fra. Hun fremhever dette samarbeidet som «Utrolig behagelig og effektivt».

Badet

Selv det moderne badet har gulvfliser laget etter originale tegninger fra slutten av 1800-tallet.

Prosjektet var stort og ble dessverre litt forsinket. Gry sier De Lilla håndterte det bra, men det skapte litt problemer for paret ,som kom fra utlandet med stort flyttelass.

–Vi fikk beskjed i god tid om en måneds forsinkelse. Mot slutten ble det likevel litt krevende ettersom flyttelasset vårt kom før alt ble klart. Da var det litt kaos i noen uker. Det viktigste for oss, til syvende og sist, var kvaliteten på arbeidet. Det er det som betyr noe i lengden.

Entreen

I entreen blir man møtt av de spesiallagede flisene, det rustikke gulvet og dører og dørhåndtak i original stil.

Gry og mannen er veldig fornøyd med leiligheten de har fått.

– Jeg ville ha en moderne leilighet uten å gå på akkord med den opprinnelige stilen fra 1898, og det fikk jeg.

Kontakt oss

Kontaktskjema
Kontakt oss