Helt ny leilighet uten å flytte

På Sagene i Oslo har Tor Arne Dahl bodd siden 1992. Han er instituttleder på OsloMet – storbyuniversitetet og er en ekte urbanist uten bil eller hage. Tor Arne trivdes så godt i sin gamle leilighet at han nektet å flytte.

På Sagene i Oslo har Tor Arne Dahl bodd i samme leilighet siden 1992. – Jeg kjøpte den veldig billig rett etter at boligmarkedet stupte kraftig på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Jeg trives veldig godt her, men den siste tiden var jeg ikke helt fornøyd med standarden. Jeg hadde litt sparepenger og valget stod mellom å kjøpe nytt eller foreta en totalrenovering av leiligheten jeg bor i.

Jeg skrev inn «totalrenovering» i nettleseren og havnet på nettsidene til De Lilla. Jeg visste ikke noe særlig om dem fra før, men hadde sett noen av bilene kjøre rundt. Jeg kom i kontakt med prosjektansvarlig Kenneth Tønne som var til stor hjelp. Han satte meg i kontakt med interiørarkitektbyrået Unilon som kom på besøk og utarbeidet en plan for hele leiligheten i samarbeid med meg.

Walk-in closet

Et walk-in closet var en av ideene interiørarkitektene kom opp med som Tor Arne satte pris på. Døren til soverommet ble flyttet litt mot et av hjørnene og en skillevegg satt opp.

–Jeg fikk straks tillit til at både De Lilla og interiørarkitektene var de rette til å hjelpe meg med denne store jobben og har bare gode ting å si om dem. Unilon laget en designhåndbok som var klar før jeg flyttet ut et par-tre måneder høsten 2017. De Lillas håndverkere brukte denne håndboken under arbeidet, mens jeg handlet inn møbler og interiør som var plukket ut. Jeg byttet ut alle møbler jeg hadde, bortsett fra sofa, stol og salongbord.

Designguide

Det ble utarbeidet en grundig designguide som ble lagt med tilbudsdokumentene. Denne fungerte som en veileder for prosjektet og ble flittig brukt av håndverkerne.

–Jeg har bare gode ting å si om De Lilla. I ettertid fant jeg ut at en bekjent av meg også har brukt dem, men selv valgte jeg dem uten anbefalinger fra andre.

Stua

Stua domineres av bøker, et skikkelig stereoanlegg og en spennende lampe over salongbordet.

–Ved et så stort prosjekt er det jo gjerne noe som ikke blir helt som det skal og må endres eller utbedres. Slik var det også med mitt prosjekt. Leiligheten har gulvvarme i alle rom. Jeg fikk problemer med varmekablene på kjøkkenet, men De Lilla var veldig imøtekommende og fikset problemet uten spørsmål.

Kjøkkenet

Fra gangen kommer man rett inn i kjøkkenet. Store flater med mye oppbevaringsplass gir et velorganisert inntrykk som er lett å holde ryddig. Også her blir man møtt av en spennende lampe.

 

Kontakt oss

Kontaktskjema 2021

Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om vårt personvern.

Kontakt oss