Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Totalrenovering med badet i fokus

I en hektisk hverdag for en familie på fire blir badet både knutepunkt og flaskehals. Derfor ble nettopp badet tillagt stor oppmerksomhet da Kristine og resten av familien på Torshov i Oslo skulle totalrenovere leiligheten sin.

– Vi har bodd i leiligheten side 2007 og trives godt i området. Torshov er som en liten bygd i byen og her har vi alt vi trenger, men leiligheten var begynt å bli slitt og vi ønsket å pusse opp fremfor å flytte, sier Kristine som viser oss rundt i den nyoppussede leiligheten.

Fikk anbefalt De Lilla av kollega

– Jeg nevnte i lunsjen på jobb at vi planla oppussing. En kollega overhørte det og anbefalte De Lilla på det sterkeste. Vi bestemte oss for å sjekke dem ut og er veldig glade for at vi valgte nettopp dem.

Badet

Det store badet gir mulighet til å dele plass i de hektiske morgentimene eller bare nyte alene på ettermiddagene.

Vi fikk tidlig veldig god kjemi med prosjektansvarlig Christian Sommerfelt. Han har vært en veldig god sparringspartner for oss, både i planleggingsfasen og gjennomføringen av prosjektet. Dessuten har modellen med at De Lilla tar totalansvar for hele prosjektet vært en drøm. Vi hadde hørt historier om oppussingsprosjekter hvor kunden selv måtte organisere og forhandle med flere forskjellige entreprenører. Når noe da går galt eller rekkefølgen på arbeidene blir feil, skylder de små entreprenørene gjerne på hverandre.

Dusj

Stort dusjhjørne i glass med spalteavløp langs veggen.

Større bad i bytte mot mindre soverom

– Vi ønsket oss et stort bad. Derfor ba vi De Lilla om å flytte veggen mellom bad og soverom slik at badet ble større og soverommet mindre. Vi fikk også plass til et ekstra gjestetoalett for å lette litt på presset om morgenen.

Resultatet har blitt virkelig flott. Et stort, moderne bad, smakfullt innredet med store italienske fliser, glassflater og detaljer av eik.

Store fliser

Belysningen kommer fra spotter i den nedsenkede himlingen og et stort opplyst baderomsspeil. Flisene på badet gjør et særlig inntrykk – ikke bare på grunn av det gode håndverket, men dimensjonene på selve flisene.

– Flisleggerne fra De Lilla ble nok litt sjokkerte da de så dimensjonene på veggflisene. Hver flis rekker fra gulvet og helt opp til taket. Da flisene ble levert på en pall på gårdsplassen, skjønte vi raskt at de ikke kunne komme opp hverken trappa eller heisen. Løsningen ble at de ble løftet med kranbil opp til terrassen vår. 

Det smakfulle, dempede interiøret på hovedbadet ga et litt større spillerom på gjestetoalettet. Her blir vi møtt av knall rosa fliser og et rundt speil med baklys.

Gjestetoalettet

Rosa fliser på gjestetoalettet er et morsomt brudd med den ellers stramme fargeprofilen i leiligheten. Slike iøynefallende fliser stiller høye krav til flisleggeren og gjør at kun perfekt arbeid er godt nok.

Stramme linjer

Rene flater og stramme linjer preger ellers leiligheten. Alle vegger og tak er helsparklet og uten lister. Vinduene er også gjort list- og karmfrie, en av De Lillas spesialiteter.

– Karmfrie vinduer var noe De Lilla foreslo for oss. Det gir et veldig stilig inntrykk og gir leiligheten et stramt, moderne uttrykk. Det krever litt ekstra nøyaktighet for at det skal bli bra, men håndverkerne til De Lilla har gjort en super jobb.

Kjøkkenet

Kjøkkenet ligger i linje med den store stua. De lange benkeplatene er i stein og er spesialbestilte fra Ikea.

Nytt kjøkken fra Ikea med benkeplater i stein ble montert etter familiens anvisninger. Den største benkeplaten er flere meter lang og også den måtte inn balkongveien.

En vegg mellom kjøkkenet og stua ble revet for å knytte rommene sammen og ny parkett ble lagt i hele leiligheten.

Lysboksen

Lysboksen i taket binder kjøkken og stue sammen. Vindet på langveggen har fått innvendige lister og karmer fjernet.

– De Lilla ga oss mange gode råd og idéer før og underveis i oppussingen, men vi hadde også egne idéer vi ønsket å få realisert. Vi ønsket en sammenhengende nedsenket himling i stua og kjøkkenet med ledlys i spalter langs veggene. De Lilla hjalp oss med tegningene og gjennomførte idéen vår slik vi ønsket. Det ble faktisk bedre enn vi hadde sett for oss.

Stua

Stua har fått nedsenket himling med ledlys og spotter. Vinduene har fått fjernet karmer og lister, noe som understreker de rene flatene som gjennomgangstema i leiligheten.

Praktisk oppbevaringsløsning

Litt av soverommet ble ofret til fordel for badet, da veggen mellom dem ble flyttet noen centimeter. Dette ble kompensert for med en praktisk oppbevaringsløsning hvor en alkove i garderobeskapene åpner for sengegavlen. Nisjer i skapløsningen skaper praktiske nattbord. Dette er en løsning mange velger i dag for å spare plass uten at det går på bekostning av skapplass.

Omfattende renovering

Leiligheten på Torshov er totalrenovert og fremstår i dag som en ny bolig. Familien på 4 er veldig fornøyde, både med nyoppusset bolig og samarbeidet med De Lilla.

– Jeg er veldig glad for at kollegaen min anbefalte De Lilla. Neste gang er den min tur til å anbefale dersom jeg hører noen skal pusse opp.

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Kjøkkenselgeren anbefalte De Lilla

Da Jan i Vækerø terrasse kjøpte nytt kjøkken var det selgeren på Kvik som anbefalte De Lilla til montering og grunnarbeid.

Les mer

Helt ny leilighet uten å flytte

På Sagene i Oslo har Tor Arne Dahl bodd siden 1992. Han er instituttleder på OsloMet – storbyuniversitetet og er en ekte urbanist uten bil eller hage. Tor Arne trivdes så godt i sin gamle leilighet at han nektet å flytte.

Les mer

To nye bad for en familie på Grønland

To nye bad i en leilighet på Grønland gir småbarnsfamilien fra Danmark og Lillehammer en enklere hverdag.

Les mer
Se flere referanser

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Pusse opp hus eller leilighet? Dette bør du vite om

Les mer Pil til høyre

Slik maler du taket – steg for steg

Les mer Pil til høyre

Helsparkle vegg? Slik sparkler du vegger

Les mer Pil til høyre

10 ting å tenke på før oppussing av baderom

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler
Kontakt oss

Kontakt oss

Vi er sommerstengt tom 28. Juli. Alle henvendelser vil bli besvart 29. Juli. Riktig god sommer!
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.