Walk-in-closet og smart hjemmekontor

Boligeieres behov endrer seg i takt med tiden. Da må også boligen endres. Walk-in-closet og hjemmekontor er nye ønsker som relativt enkelt kan bygges inn i gamle leiligheter.

Katarzyna og Stian er et par som nylig flyttet fra Drammen til Oslo. De hadde brukt mye tid på oppussing og tilpasning av leiligheten i Drammen og ville nå ha profesjonelle hjelp til den nye.

Fant De Lilla på Instagram

Paret er over gjennomsnittlig interessert i design, arkitektur og oppussing og det var gjennom disse interessene de kom i kontakt med De Lilla.

– Vi har fulgt De Lillas instagram-konto i lang tid og har likt godt det vi har sett der. Da det var tid for å finne en entreprenør til oppussingen, var De Lilla derfor et helt naturlig valg for oss.

Gjesterommet

Det først rommet man møter er det kombinerte gjesterom/hjemmekontor. Den terskelfrie skyvedøren gjør at rommet integreres godt inn i resten av leiligheten når døren er åpen. Gulvene er levert og lagt av Havwoods.

Leiligheten er en høy førsteetasje med lukket balkong i et relativt moderne bygg på Majorstua. Nyere leilighetskonstruksjoner i betong har ofte få bærende vegger i leilighetene, noe som gir stor fleksibilitet ved en eventuell romendring. Dette gjaldt også parets leilighet og var noe de utnyttet til fulle. Veggene til to sammenhengende rom som ledet fra inngangspartiet til stua ble revet og flyttet for å imøtekomme parets ønsker.

Løsningsorienterte, ryddige og serviceorienterte

Paret berømmer samarbeidet med De Lilla. Både prosjektlederen og håndverkerne får mye ros.

– De Lilla hjalp oss med gode idéer og raske svar. De var løsningsorienterte, ryddige og serviceorienterte. Håndverkerne som jobbet i leiligheten var helt fantastiske. De var nøye og spurte oss om valg mens de jobbet. Møtte vi på utfordringer i planene våre kom de med særs gode løsninger som ble bedre enn hva vi hadde tenkt oss i utgangspunktet.

Paret var dypt involvert i planleggingsarbeidet og gjorde mye av grunnarbeidet selv.

– Vi tegnet i Paint og for hånd romløsningene slik vi ønsket dem. Vi rev selv gulv og vegger. Deretter målte opp nøyaktig hvor store rom vi ønsket, planla stikkontakter, lyspunkter og spotlights. Farger, tapet og gulv valgte vi etter flere runder i diverse fargebutikker og gulvforretninger. En del løsninger husket vi fra visninger vi har vært på tidligere. Det var viktig for oss å plassere møblene vi hadde fra før inn i det nye hjemmet. Fargevalg ble tilpasset disse.

De Lilla hjalp til når løsningene vi hadde tenkt oss ikke nødvendigvis passet til målene, etc. Da fant de enkle og fine løsninger som ble veldig bra. For eksempel skapløsningene i gangen og kjøkkenoppsettet.

Soverom med garderobeløsning

Soverommet med åpen garderobeløsning og skyvedører

Utradisjonelt dørvalg

Rommet nærmest inngangspartiet ble innredet som kombinert hjemmekontor og gjesterom. Det andre rommet ble konstruert som stort soverom med integrert garderobe, et såkalt «walk-in-closet». Et spennede valg var ellers at begge rommene fikk skyvedører.

–Vi valgte skyvedører på grunn av romfølelsen det gir. Med skyvedører kan man ha sammenhengende parkett på gulvene, noe som binder rommene fint sammen. Når de er åpne forsvinner dørene helt inn i veggene.

Paret var litt usikre på støydempingen slike dører gir, men er fornøyd med resultatet.

– Vi har ikke barn som bråker, bare en liten hund, men dørene er overraskende lydtette når de er lukket. Skulle behovene endre seg i fremtiden er det enkelt å bytte dem ut med hengslede dører.

Smart garderobeløsning

Soverommet har en av de smarteste garderobeløsningene vi har sett. Ved sengegavlen er rommet delt i to av en vegg med åpning på begge sider. Bak denne er det en garderobeløsning med stor plass og et lite bord med speil. Hele kortveggen er dekket av åpne garderobeskap fra IKEA. Garderoben blir belyst av spotter med fargestyring fra Phillips HUE, en løsning som går igjen i hele leiligheten.

Garderobeløsningen

Baksiden av gavlveggen på soverommet. Garderobeløsningen er fra den populære Pax-serien til Ikea.

Garderoben

Stemningen i den åpne garderoben kan endres ved hjelp av fargede spotter fra Phillips Hue.

Smakfulle farger

Farger og mønster er noe vi ser mye av i leiligheten, sammen med morsomme lamper. Alt er smakfullt gjennomført og sammensatt med tydelige avgrensninger og temaer. I stua fant vi noen morsomme apelamper som blant annet hang fra taket. Apetemaet finner vi videre igjen på tapeten til veggen som deler soverom og garderobe, samt på tekstiler.

Aper

Aper er et av flere lekne temaer som går igjen flere plasser i leiligheten.

Rene flater

Selv om minimalisme ikke er et uttrykk som er dekkende for leilighetens innredning, er paret opptatt av det enkle og ryddige.

– I tillegg til smart lysstyring med Phillips Hue, har vi fjernet alle panelovnene og bruker kun gulvvarme i alle rom.

Gulvvarme

Gulvvarme i alle rom er noe som har kommet sterkt tilbake. Tradisjonelle panelovner blir byttet ut av estetiske og plassbesparende hensyn.

Løsningen gir både ryddigere vegger og mer plass. Også i stua har rene flater vært i fokus. Parets store TV henger på veggen uten synlige ledninger.

–De Lilla tok mål og bygde skjulte fester til TVen. Alle ledninger er lagt i kanaler i veggen og taket. Også høytalerne har skjulte ledninger.

Stian peker opp mot taket hvor et par små, men effektive Bose-høytalere er diskret festet uten synlige ledninger.

Stua

Ingen ledninger skjemmer de nye lettveggene i leiligheten. Også høytalerne, som er festet helt oppunder den helsparklede himlingen, har skjulte kabler. Himlingen i korridoren som leder til inngangspartiet er senket og utstyrt med spotter.

Smarte lamper

Stort sett alle lampene i leiligheten kan styres via en app. Lamper og lys er tydelig en interesse hos paret. I tillegg til den ikoniske PH5 fra Lois Poulsen og et par morsomme apelamper, finner vi et par utradisjonelle italienske lamper i stua. Den ene står på gulvet, mens den andre er hengt i taket.

Lamper

Lampene i leiligheten spenner fra det klassiske elegante til det overdådige og spennende. Her fra kjøkkenet inn mot stua.

Lampe

Den overdådige fjærlampen på soverommet er et naturlig midtpunkt i leiligheten. Den ble kjøpt i Polen hvor paret tidligere har bodd.

Kontakt oss

Kontaktskjema 2021

Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om vårt personvern.

Kontakt oss