Fordeler med egen prosjektleder til oppussing

Hvordan planlegge oppussing og hva skal til for å gjennomføre et vellykket prosjekt? En dyktig prosjektleder kan spare deg for både penger og frustrasjoner på sikt når du skal pusse opp. Her skal vi se nærmere på fordelene med å ha en egen prosjektleder, samt hvilket ansvar du tar på deg om du eventuelt vil gjøre det selv.

Stadig strengere krav til oppussing

Det er mye å tenke på når du skal både planlegge oppussing og gjennomføre prosjektet. Det er en jungel av produkter og informasjon der ute, og det stilles stadig strengere krav til tekniske løsninger. Ikke minst, er det viktig at sluttresultatet blir så flott som mulig. God prosjektledelse blir dermed avgjørende for et vellykket oppussingsprosjekt.

En annen utfordring er den berømte tidsklemmen. Det er svært krevende å holde på med prosjektledelse, og du må ha relevant kunnskap for å kunne gjøre jobben på en god nok måte. Mange som velger å være prosjektleder for oppussingen selv for å spare penger, ender opp med å tape på det på grunn av feil koordinering.

Det er mye som skal klaffe og mange faggrupper som skal inn å gjøre jobben sin når du skal pusse opp boligen, særlig når det er snakk om oppussing av baderom og kjøkken. Elektriker, rørlegger, flislegger, snekker, murer – alle faggruppene er avhengige av at prosjektlederen har kontroll over tid og utført arbeid.

Hvis en håndverker ikke får gjort jobben sin, får du tilsendt en bomfaktura. Du slipper imidlertid å måtte ta de økonomiske konsekvensene om du har en egen prosjektleder som tar ansvar for arbeidet.

Velg en prosjektleder med spisskompetanse

Det er viktig med kompetanse på akkurat det arbeidet som skal utføres, og derfor har mange leverandører egne prosjektledere til forskjellig type arbeid. Prosjektlederen må passe på at håndverkeren utfører jobben på riktig vis, dokumentere det som gjøres med bilder og rapporter, holde byggemøter og se om det dukker opp andre tekniske løsninger som er bedre enn dem som ble oppdaget under befaring.

Prosjektledere har erfaring nok til å se nye og bedre løsninger veldig fort, noe som gjør at du kan unngå misforståelser og forsinkelser når arbeidet skal koordineres. Prosjektlederen blir dermed bindeleddet mellom deg som kunde og de ulike faggruppene, og det er viktig å ha løpende dialog underveis i prosjektet.

Det er viktig å tenke deg nøye om før du tar på deg ansvaret for prosjektledelse selv. Du stilles økonomisk ansvarlig for feil og forsinkelser som oppstår under oppussingen, og du må sette av mye tid og krefter – særlig ved komplekse oppussingsprosjekter.

 

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss for gode råd og tips om ditt neste oppussingsprosjekt, eller les mer om hvordan De Lilla håndterer prosjektledelse her.

Kontakt oss

Kontaktskjema 2021

Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om vårt personvern.

Kontakt oss