Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Fordeler med egen prosjektleder til oppussing

Hvordan planlegge oppussing og hva skal til for å gjennomføre et vellykket prosjekt? En dyktig prosjektleder kan spare deg for både penger og frustrasjoner på sikt når du skal pusse opp. Her skal vi se nærmere på fordelene med å ha en egen prosjektleder, samt hvilket ansvar du tar på deg om du eventuelt vil gjøre det selv.

Stadig strengere krav til oppussing

Det er mye å tenke på når du skal både planlegge oppussing og gjennomføre prosjektet. Det er en jungel av produkter og informasjon der ute, og det stilles stadig strengere krav til tekniske løsninger. Ikke minst, er det viktig at sluttresultatet blir så flott som mulig. God prosjektledelse blir dermed avgjørende for et vellykket oppussingsprosjekt.

En annen utfordring er den berømte tidsklemmen. Det er svært krevende å holde på med prosjektledelse, og du må ha relevant kunnskap for å kunne gjøre jobben på en god nok måte. Mange som velger å være prosjektleder for oppussingen selv for å spare penger, ender opp med å tape på det på grunn av feil koordinering.

Det er mye som skal klaffe og mange faggrupper som skal inn å gjøre jobben sin når du skal pusse opp boligen, særlig når det er snakk om oppussing av baderom og kjøkken. Elektriker, rørlegger, flislegger, snekker, murer – alle faggruppene er avhengige av at prosjektlederen har kontroll over tid og utført arbeid.

Hvis en håndverker ikke får gjort jobben sin, får du tilsendt en bomfaktura. Du slipper imidlertid å måtte ta de økonomiske konsekvensene om du har en egen prosjektleder som tar ansvar for arbeidet.

Velg en prosjektleder med spisskompetanse

Det er viktig med kompetanse på akkurat det arbeidet som skal utføres, og derfor har mange leverandører egne prosjektledere til forskjellig type arbeid. Prosjektlederen må passe på at håndverkeren utfører jobben på riktig vis, dokumentere det som gjøres med bilder og rapporter, holde byggemøter og se om det dukker opp andre tekniske løsninger som er bedre enn dem som ble oppdaget under befaring.

Prosjektledere har erfaring nok til å se nye og bedre løsninger veldig fort, noe som gjør at du kan unngå misforståelser og forsinkelser når arbeidet skal koordineres. Prosjektlederen blir dermed bindeleddet mellom deg som kunde og de ulike faggruppene, og det er viktig å ha løpende dialog underveis i prosjektet.

Det er viktig å tenke deg nøye om før du tar på deg ansvaret for prosjektledelse selv. Du stilles økonomisk ansvarlig for feil og forsinkelser som oppstår under oppussingen, og du må sette av mye tid og krefter – særlig ved komplekse oppussingsprosjekter.

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss for gode råd og tips om ditt neste oppussingsprosjekt, eller les mer om hvordan De Lilla håndterer prosjektledelse her.

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Walk-in-closet og smart hjemmekontor

Boligeieres behov endrer seg i takt med tiden. Da må også boligen endres. Walk-in-closet og hjemmekontor er nye ønsker som relativt enkelt kan bygges inn i gamle leiligheter.

Les mer
Badet

Totalrenovering med badet i fokus

I en hektisk hverdag for en familie på fire blir badet både knutepunkt og flaskehals. Derfor ble nettopp badet tillagt stor oppmerksomhet da Kristine og resten av familien på Torshov i Oslo skulle totalrenovere leiligheten sin.

Les mer

Cathrine ønsket farger og kontraster på sitt nye bad

Gode omtaler og god kundebehandling gjorde at Cathrine fra Lommedalen valgte De Lilla da hun skulle pusse opp badet.

Les mer
Se flere referanser

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Hvordan legge gulv? Dette må du tenke på

Les mer Pil til høyre

Fra lister til listefrie vegger og tak

Les mer Pil til høyre

Helsparkle vegg? Slik sparkler du vegger

Les mer Pil til høyre

Hvordan male vegg inne? Gode tips for et flott resultat

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.