Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Gladkokken etter oppussing av kjøkken: – Ville ikke gjort noe annerledes

Et drøyt halvår har gått siden De Lilla hjalp Gladkokken Jan Henrik Syversen med å pusse opp kjøkkenet. Nå har han bodd seg inn, men enda ikke oppdaget noe han savner.

– For meg er kjøkkenet hjertet i huset. Det er der jeg tilbringer mest tid. Derfor var det en fantastisk følelse da det nye kjøkkenet mitt stod klart i fjor høst. I starten leter du litt ekstra i skuffer og skap for å finne redskapene du trenger, men du lærer fort. Nå stortrives jeg her, forteller Jan Henrik med sitt vante smil om munnen.

Gladkokken Jan Henrik i sitt nye kjøkken

God hjelp til romløsning

Siden starten i 2016 har han bygd opp Gladkokken til å bli en av Norges mest populære matsider. Der deler han smakfulle oppskrifter og inspirerer nordmenn til å prøve seg over grytene. I tillegg holder han kurs, gir ut kokebøker og sprer matglede i sosiale medier. Han har mange baller i luften, og alt styres fra kjøkkenet hjemme på Lambertseter i Oslo.

– Kjøkkenet mitt fyller mange funksjoner. Det er et sosialt samlingssted for familien, det er arbeidsplassen min og det er et fotostudio der jeg filmer og tar bilder av maten jeg lager. Etter oppussingen har kjøkkenet levert på alle punkter.

Ny romløsning og større benkeplass på det nye kjøkkenet

Det er stor forskjell på det gamle og det nye kjøkkenet til Jan Henrik. En av de største er plasseringen. Romløsningen er ny, benkeplassen er større og forholdene for å skape godt innhold til sultne publikummere har blitt bedre.

– Der vil jeg skryte litt av De Lilla. De ga meg god veiledning fra start til slutt. Det er syv år siden jeg pusset opp kjøkkenet sist. Den gangen tenkte jeg at det var en del jeg ville ha gjort annerledes i etterkant. Sånn har det ikke vært denne runden. I stedet har jeg verdsatt mange av de gode beslutningene jeg har tatt, sier han fornøyd.

Moderne valg

Det er lite som er overlatt til tilfeldighetene i det nye kjøkkenet til Jan Henrik. Det er kanskje derfor han trives så godt der også. Sammen med De Lilla har han turt å tenke utenfor boksen og tatt noen utradisjonelle valg – som fungerer.

– Når du skal pusse opp kjøkkenet bør du tenke over hvordan du jobber der. Hvis arbeidssonen din er effektiv, blir du effektiv. Jeg har valgt å ha stekeovnen lenger unna, siden jeg ikke bruker den like ofte som jeg rører i grytene på induksjonstoppen. Jeg har heller ikke søppelsorteringen under vasken, som er det vanligste. Den har jeg i en skuff der jeg pleier å kutte grønnsaker, sånn at jeg bare kan åpne og skyve avfallet rett ned.

– Også er det veldig deilig å ha underlimt vask. Det er en gavepakke. Da slipper du at matrester og smuss setter seg fast rundt kanten, legger han til.

Men det stopper ikke der. I tillegg til å tenke på smarte løsninger, har han også gått for smarte hjelpemidler. Induksjonstopp med integrert vifte, kombiovn, kjøkkenkran med kokende vann og pop-up-stikkontakter hvor enn du snur deg. Alt bidrar til at arbeidshverdagen til Gladkokken blir litt enklere.

 

Les mer om hva du bør tenke på om du skal pusse opp kjøkken.

Kjøkken med personlig preg

Selv om mange av løsningene på kjøkkenet er toppmoderne, har det ikke gått på bekostning av atmosfæren i rommet. Det har vært viktig for Jan Henrik å bevare den hjemmekoselige følelsen og at personligheten hans skinner gjennom i hvordan kjøkkenet ser ut. Det er ikke et romskip du kommer inn i, men et hjem.

– Gladkokkens farge er grønn, så jeg var sikker på at jeg ville ha grønne kjøkkenvegger. I tillegg har jeg satt opp en murvegg i bakkant av kjøkkenet og valgt bronsedetaljer på hvitevarer og håndtak. Sammen gir det rommet en varm, rustikk og hyggelig følelse, forteller han.

Han har gått for en svart kjøkkeninnredning som er lett å holde ren, og den svarte tråden har han plukket opp ved å male taket i samme farge. Når mørket senker seg utenfor kjøkkenvinduet, er det nesten så taket åpner seg og blir til ett med nattehimmelen.

– Hos meg får du en god blanding av alt. Jeg føler at jeg har tatt med meg stilen min inn i kjøkkenet og gjort det til mitt eget. Gjør du det, trives du bedre.

Kjøkkenoppussingen har ikke bare falt i smak hos Gladkokken selv, men også hos publikummet han når ut til. I månedene som har gått etter at kjøkkenet stod klart, har han nemlig fått mange henvendelser som ikke handler om matlaging.

– Jeg har fått masse positiv respons fra folk som syns kjøkkenet har blitt fint, og får spørsmål om alt fra benkeplaten til smarte kjøkkenløsninger. Jeg bruker en del tid på å svare, men selv om jeg er en ekspert på kjøkkenet, er jeg ikke en kjøkkenekspert. Det er De Lillas fagfelt, mens jeg lover å holde meg til matoppskrifter, humrer han.

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Kjøkkenoppussing tips Kvik

Les mer Pil til høyre

Pusse opp kjøkken? viktige punkter å tenke på

Les mer Pil til høyre

Hvor mye koster det å pusse opp kjøkkenet?

Les mer Pil til høyre

Fordeler med egen prosjektleder til oppussing

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

En fargeeksplosjon på Skøyen

Mellom Frogner- og Skøyenparken finner du det særegne borrettslaget Casinetto. Her bor småbarnsfamilien på fire som fikk oppfylt ønsket om en fargerik og moderne leilighet.

Les mer

Endelig fikk Gladkokken drømmekjøkkenet

Med hjelp fra De Lilla har Gladkokken fått et kjøkken spesialtilpasset hverdagen til en av landets største matbloggere.

Les mer
Kjøkkenet

Ny bolig med gammel adresse for kjernefamilien på Sofiemyr

Med to gutter på 10 og 14 år som trivdes på skolen og i nærmiljøet hadde Karianne og Petter kun to muligheter da de ønsket seg ny bolig. Finne noe nytt i nærheten eller totalrenovere eksisterende bolig. Valget falt på det siste og De Lilla fikk jobben.

Les mer
Se flere referanser
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.