Hopp til hovedinnholdet Kontakt oss

Dette må du tenke på om du skal male soverom

Vi bruker omtrent en tredjedel av livet på å sove, så hvorfor ikke gjøre det i et soverom som skaper trivsel og ro? Et malingsstrøk eller to får deg langt på veien, men for å oppnå et resultat du blir fornøyd med er det noen faktorer du bør ta i betraktning.

Foto: Anne Bråtveit

Fra budsjett og produktvalg til farger og hjelp fra fagfolk. Svein Paulsen er prosjektansvarlig i De Lilla, og med mange oppussingsprosjekter bak seg vet han hva du bør tenke på før du setter i gang med malerkosten. Her er hans tips til deg.

Fargevalg

Valg av farger er en viktig del av oppussingen. Det gjelder å velge farger som skaper en avslappende og behagelig atmosfære. Lyse og nøytrale farger som myk beige, grått eller pastellfarger er populære valg som skaper en følelse av ro og harmoni.

– Det er ikke noe tvil om at farger har stor påvirkning på sinnsstemning og humøret til folk. Derfor bør du velge en soveromsfarge som egner seg for søvn. I tillegg bør du ha i bakhodet at belysningen og størrelsen på rommet spiller inn.

Med andre ord: Unngå sterke og intense farger som kan gjøre det vanskeligere å slappe av og sove godt. Og hvis du er i tvil, finnes det hjelp.

– Vi samarbeider med flere fargekonsulenter som kan hjelpe deg med finne riktig farge, både til formålet, til deg som person og til rommet du skal male, fortsetter Svein.

Velg produkter som passer

Når du skal male soverommet bør du velge produkter som egner seg både med tanke på underlaget og finishen du ønsker. I tillegg er det er selvfølgelig viktig at malingen er av en viss kvalitet slik at slutt resultatet ser bra ut i lang tid fremover.

Men når du velger maling til soverommet er det du ikke ser vel så viktig. Enkelte malingstyper kan nemlig gi avgasser som det ikke er optimalt å sove i.

– Du trenger ikke å velge den dyreste malingen på soverommet, men heller ikke den billigste. Det brukes mindre og mindre maling som gir avgasser, men det er verdt å vite at pris spiller en rolle i den sammenhengen, forteller Svein.

En hjelpene hånd

Selv om det kan være fristende å gjøre hele jobben selv, er det situasjoner der hjelp fra fagfolk er gull verdt. Hvis du har store veggskader, vanskelig tilgjengelige områder eller hvis du ikke har tid eller erfaring til å gjøre en god jobb, kan det være verdt å hyre inn profesjonelle malere. De vil ha kompetansen og utstyret som kreves for å levere et kvalitetsresultat og spare deg for mye tid og frustrasjon.

– Selv om det å male et rom ikke er det mest ambisiøse prosjektet, er det likevel en kunst å gjøre det riktig. Du må ha tunga rett i munnen når du skal velge riktig produkt til riktig underlag, og ikke minst sørge for en god utførelse.

Heldigvis er det ingen skam å snu, og du har mye å vinne på å lytte til erfarne fagfolk.

– Det er viktig å kjenne sine egne begrensninger. Hvis ikke kan du kaste bort både tid og penger. Jeg har opplevd at kunder kontakter oss midt i et prosjekt for at vi skal fullføre. Det gjør vi gjerne, men det beste er at vi tar jobben fra start, avslutter Svein.

Les hvordan du maler vegger inne.

Verdt å lese

Her får du masse gode tips og råd på hva du bør tenke på når du skal pusse opp. I tillegg forteller vi deg litt hva som skjer i De Lilla. God lesning!

Interiørdesign for alle

Les mer Pil til høyre

Helsparkle vegg? Slik sparkler du vegger

Les mer Pil til høyre

Slik maler du taket – steg for steg

Les mer Pil til høyre

De Lilla+–Nå blir det enda lettere å pusse opp

Les mer Pil til høyre
Se flere artikler

Referanser

De Lilla pusser opp for over 500 kunder hvert år. Her kan du lese erfaringen til noen av dem.

Walk-in-closet og smart hjemmekontor

Boligeieres behov endrer seg i takt med tiden. Da må også boligen endres. Walk-in-closet og hjemmekontor er nye ønsker som relativt enkelt kan bygges inn i gamle leiligheter.

Les mer

Moderne leilighet i historisk hus

Drømmen om egen hage og roligere omgivelser fikk Melanie og Øyvind til å flytte fra Tøyen og ut av byen. I Edward Munchs gamle bolig har de nå skapt sitt eget lille kunstverk – med god hjelp fra De Lilla.

Les mer

Pusse opp eller flytte

Kristian hadde bodd i leiligheten sin i over ti år, da han stod over et vanlig dilemma: Pusse opp eller flytte? Med hjelp av De Lilla fikk han et nytt hjem – i samme leilighet.

Les mer
Se flere referanser
Kontakt oss

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjema og vi vil kontakte deg senest innen to virkedager.
For at vi skal kunne gi deg best mulig oppfølging, trenger vi litt mer utfyllende informasjon. Derfor har dette skjemaet flere spørsmål som skal hjelpe oss med å gi deg riktig oppfølging.

E-postadressen vil kun bli brukt til å besvare denne henvendelsen.
Maks 8 siffer, f.eks. 11122333.
Er du tidligere kunde?
Hva ønsker du hjelp til på badet?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .jpg, .jpeg, .png, .gif, .doc, .docx og .pdf.
Har du valgt kjøkkenleverandør?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til på kjøkkenet?
Hva trenger du hjelp til for å pusse opp inne?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du totalrenovert?

Maximum file size: 5MB

Tillatte filtyper er .doc, .docx og .pdf.
Hva ønsker du hjelp til å få malt?
Vi deler ikke dine personlige opplysninger med andre. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger.